ARTIST SUB 25

Apel de participare / Open call

Foto: MAL

🔴APEL LA PARTICIPARE / OPEN CALL🔴

Toamna aceasta, continuăm proiectul „Artist sub 25”, adresat în special elevilor și studenților din învățământul artistic (dar nu numai), până în 25 de ani.

„Artist sub 25” este un proiect ce promovează creațiile de artă plastică ale tinerilor artiști, recunoscându-le astfel talentul prin organizarea de expoziții în galeria de la Mansarda muzeului.

Dacă ai până în (și inclusiv) 25 de ani, trimite-ne imagini reprezentative ale muncii tale (pictură, grafică, colaj) și poți fi selecționat să participi în expoziția comună ce va avea loc la Muzeul Arta Lemnului (MAL) din Câmpulung Moldovenesc, între 18 octombrie și 24 noiembrie!

ℹ️ REGULAMENT

🔹Imaginile vor fi trimise prin email, până la data de 1 octombrie, la adresa patrimoniu@muzeulartalemnului.ro, cu mențiunea la subiect “Artist sub 25”.

🔹Tematica este liberă, costul înrămării și al transportului fiind suportate de către expozanți.

🔹Lucrările trimise prin email vor fi însoțite de nume, titlu, tehnică, clasa/anul, prof. coordonator, numele instituției de învățământ, după caz.

🔹Anunțul lucrărilor selectate va fi făcut la data de 5 octombrie;

🔹Lucrările selectate vor fi trimise prin curier sau predate personal pe adresa Muzeului, până la data de 15 octombrie 2024.

🔹Lucrările vor fi selecționate de un juriu extern compus din:

Dr. Silviu Parascan – Artist vizual, curator și istoric de artă - website

Asist. Univ. Dr. Ioana Palamar – Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iași - website

Prof. Paula Neagu – Liceul Teoretic “Dunarea” Galați - profil FB


Proiectul „Artist sub 25” este la cea de-a treia ediție. Prima ediție a avut loc în 2022, cu vernisajul expoziției „Matrici și Martiri” de Andrei Coca. Un an mai târziu, în 2023, a doua ediție l-a avut invitat pe Ștefan Găleanu cu expoziția „Arbitrar”. Silviu Parascan, membru al juriului, a adus la MAL în 2022 expoziția Vârstele Lemnului.